Bio krby

Biokrby pro každého

Protože se nám hromadily dotazy na možnosti bytového přitápění se zachováním designu, rozhodli jsme biokrb marlonse oslovit Mgr. Michaelu Brandalíkovou, odbornici na biokrby. Ta nám laskavě odpověděla na několik otázek.

Co to jsou biokrby a kam se hodí?

Biokrby jsou krby s opravdovým plamenem, který spaluje speciální biolíh určený do těchto krbů. Produktem spalování je hlavně teplo, určité množství vodní páry a oxid uhličitý. Hořením ale nevznikají žádné zplodiny, saze ani jiné škodlivé látky, takže biokrb může být opravdu kdekoliv. Biokrby nepotřebují komín pro odvod spalin, sazí, kouře a jiných zplodin, protože žádné nemají. Procesem spalování biolíhu vzniká stejné množství vodní páry, které vytvoří domácí zvlhčovač vzduchu. Výhřevnost biokrbů je od 2 do 5kW, v závislosti na velikosti hořáku. Instalace biokrbu je v případě nástěnné varianty stejně jednoduchá jako zavěšení obrazu, volně stojící biokrby nepotřebují instalaci žádnou.

Biokrby mohou být z nerezu, keramiky, mramoru, kamene nebo například ze skla. Záleží pbiokrb bilyouze na budoucím majiteli, která z mnoha variant designů se hodí právě do jeho interiéru popřípadě exteriéru. Nejdůležitější část biokrbu – hořák je vyroben z oceli, u menších biokrbů je vyroben z dostatečně silného hliníkového plechu. Například biokrby Crescent nebo Glass Cube mají hliníkové kalíšky o velikosti cca 200ml a plamen vydrží téměř 1hodinu.

Jaká varianta krbu je nejvyhledávanější a jaká je jeho cena?

Jde o model Crescent, který je k dostání v bílé a černé barvě. Jde o krb, který je vyroben z vysoce lesklé keramiky. Hořák je umístěn ve středu a dělá velký plamen, který je ozdobně obklopen křídly. Plamen se v nich krásně odráží, což přitahuje okamžitou pozornost a vytváří hypnotické kouzlo. Pořizovací cena tohoto modelu je cca 2 500Kč. Všeobecně platí, že pořizovací cena biokrbu závisí na velikosti, kvalitě, designů a použitém materiálu. U malých krbů by neměla cena přesáhnout 5000Kč, u větších se můžeme pohybovat od 5 až do 70tisíc i víc. Průměrná cena běžně prodávaného malého biokrbu je 2000Kč u většího pak okolo 18 000Kč.

www.biokrby.cz


Posted in Interier.