Red tiled roof

Výběr střechy a střešní krytiny

Red tiled roof

Střecha. Nedílná součást každé stavby. Je jedno, jestli bydlíte v rodinném domě či bytě, i bytový dům se bez střechy neobejde, stejně jako chata či zahradní domek.

Typů střech je ale poměrně velké množství a stejně tak je obsáhlý výběr krytin. Bez kvalitní a dobře postavené střechy nikdy nebudete kvalitně bydlet. Správná a kvalitní střecha kromě toho, že vám nebude kapat a foukat na hlavu, dokáže i zázraky pokud jde o tepelnou úsporu a správnou izolaci. Prvotní výběr střechy je dán celkovým charakterem stavby a stavebním projektem. Nejběžnější jsou střechy sedlové, ale existují i střechy valbové, polovalbové, stanové, mansardové či pultové. Na některých specifických objektech či částech domů se můžete setkat i se střechou pilovou či věžovou. Vedle těchto v podstatě klasických střech pokrytých různými druhy krytiny pak samozřejmě existují i střechy tzv.ploché, které jsou ale odlišné a jejich výstavba či pokrytí je poněkud specifické.

Pokud máte střechu klasickou, budete řešit i otázku krytiny. Pod pojmem krytina si většina představí klasické pálené tašky, ale dnes můžete kromě nich pořídit i tašky betonové. Jako velmi lehká a praktická krytina se pak jeví plech. Používán je nejen ultra lehký hliník, ale i různé kombinace materiálů. A mezi střešní krytiny pronikl již i plast. Výběr té správné krytiny pak závisí na typu střechy, pevnosti krovu a pro spotřebitele určitě i na ceně a rychlosti položení. Stavíte či rekonstruujete a řešíte zrovna střechu? Vybíráte krytinu či potřebujete střechu opravit, pokrýt či postavit novou?

Zkuste využít systém poptávky. Poptávka je zcela zdarma a bez závazků a stačí ji jen prostřednictvím formuláře na poptávej.cz poslat do světa, přesněji tedy mezi prověřené dodavatele a řemeslníky, kteří vám následně zpracují nabídku dle vašich požadavků. Pokud do poptávky doplníte i plánky, rozměry, případně fotodokumentaci, nabídka bude o to přesnější. A vy si jen v klidu můžete vybrat tu, která vám bude nejlépe sedět.


Posted in Financování bydlení, Stavba.