ložnice

Jak zařídit ložnici pro lepší spánek

Pokud chceme kvalitně a zdravě spát, musíme si mimo jiné udělat ložnici tak, aby pro nás byla místem, kde se cítíme dobře. Kromě nábytku, ladění barevnosti interiéru a dekorací bysme měli dbát například také na kvalitní povlečení, či pravidelné větrání a podobně. Faktorů, které ovlivňují náš zdravý spánek je zkrátka mnoho.

Pokud budete vybavovat ložnici, nejprve se dobře rozmyslete, kde budete mít postel, a jak bude velká. Pravděpodobně budete sdílet ložnici s někým (ale samozřejmě i sám si rád dopřejete velkou postel). V prodeji je celá řada rozměrově rozličného nábytku a v poslední době lze výhodně koupit například i levné manželské postele, takže komfort většího prostoru si může dopřát skutečně každý.

K posteli patří nutně kvalitní rošt, který je považován za jednu z nejdůležitějších součástí postele a i tady je na výběr z celé řady produktů. V poslední době nabývají na popularitě elektrické motorové lamelové rošty, které jsou rovněž v nejrůznějších cenových hladinách. A máme-li rošt, můžeme si vybírat další důležitou součást postele pro náš zdravý spánek – matraci. Tady se rozhodně vyplatí investice. Právě matrace jsou to, na co budeme denně uléhat a měly by tak být co nejkvalitnější. Doporučujeme postelové matrace s paměťovou pěnou.

Ke zdravému spánku potřebujeme také povlečení, ve kterém se budeme cítit dobře. Nejde tedy jen o barvy, ale také o materiál. Kvalitní textil do ložnice tak vybírejte zejména podle toho, jak je vám příjemný. Bavlněné povlečení je pořád jedno z nejpopulárnějších. Je to materiál příjemný, pružný a prodyšný. Saténové povlečení se vyznačuje jemným leskem a příjemným povrchem. V létě chladí a v zimě naopak spolehlivě zahřeje. Krepové povlečení je ze 100% bavlny a nemusí se žehlit.


Posted in Interier.