krb

Co dělat při koupi krbu

krb

Koupili jste si váš vysněný byt a rozhodli se pořídit si pro krb. Co musíte nejprve zjistit?

První si řekněte, jaký je váš životní styl.

Pozor! Tento krok je velmi důležitý! Musíte si vybrat správný typ krbu, protože nechcete investovat do něčeho, z čeho budete otrávení nebo co nakonec nebudete používat.

  Zodpovězte si následující otázky:

Kolik času trávíte doma?

Chce mít po příchodu z práce doma co nejrychleji teplo?

Krb chcete víceméně jako dekoraci?

Chcete trávit večery u krbu a poslouchat praskání dřeva?

Chcete topit dřevem nebo peletami?

krby

Zjistěte informace o budově 

Velikost pokoje, do které bude krb vložen vzhledem k výšce stěn a blízkosti schodiště může ovlivnit výběr vhodného  produktu. Na schůzku s kamnářem si s sebou vezměte plán budovy, bude vám k užitku.

Zkontrolujte, zda již v budově jsou komíny, které můžete použít. Musíte mít na paměti, že každý generátor tepla musí vypouštět výpary přes jeho systém. Je-li třeba postavit nový komín, domovní řád by měl umožnit, abyste mohli vrtat do společných částí budovy (stěny, podlahy) až po střechu.

Vyberte si správný materiál

Dalším faktorem, který nelze podceňovat, je stavební materiál. Většinou se používá cement, nerezová ocel nebo litina, která musí odolat velmi vysokým teplotám (až 400 stupňů v případě hořícího dřeva) a tepelným změnám.

Začnete s instalací

Instalace kouřovodu je mimořádně důležitá pro provoz a bezpečnost komína, protože má za úkol odstranit výpary vznikající při spalování venku. Konstrukce od začátku může probíhat také v bytě za předpokladu, že berete na vědomí některá omezení: je důležité respektovat minimální vzdálenost se sousedy, nepoškozovat majetek ostatních, neměnit architektonický vzhled nemovitosti (v případě instalace na fasádě) a převzetí plné odpovědnosti za náklady na výstavbu a údržbu.

Instalace musí být svěřena uznávanému kamnáři, který je schopen vydat certifikát.

krb

 

 


Posted in Interier.