modularni dum

Modulární domy aneb bydlet rychle

modulární dům

Potřebujete bydlet rychle, ekologicky, úsporně a levně? Máte pozemek a chcete mít s výstavbou domu co nejméně starostí? Pak by mohl být ideální volbou modulární dům. Modulární domy jsou domy složené z již předpřipravených částí – modulů. Tyto moduly lze obvykle různě skládat a spojovat dohromady, a to nejen vedle sebe, ale i na sebe. Dalo by se říci, že si dům poskládáte dle svých potřeb jako stavebnici.

Taková stavba má pak mnoho výhod. Kromě variability je to obvykle rychlost dodání. Velmi často totiž dodavatel “poskládá” váš dům přímo ve výrobě a vám ho jen doveze a umístí, nebo doveze na pozemek jednotlivé moduly a na místě řeší jen spoje, střechu, fasádu apod.. Dům vám tak vyroste doslova před očima. Materiál je ekologický, dobře izolující, vybírat lze z různých variant dle dodavatele. Náklady na zařízení modulárního domu jsou pak výrazně nižší nežli v případě domu klasického.

Další úsporu můžete zaznamenat při řešení příslušných povolení a administrativy, protože drtivá většina modulárních domů není spojena s pozemkem pevným základem a nejde tak o nemovitost v právním slova smyslu. Vyřízení všech povolení je rychlejší a levnější. Velká část dodavatelů vám je možné poskytnout i zajištění administrativy a můžete tak velmi pohodlně skoro bez starostí. Většina velkých peněžních ústavů umí takovou stavbu i standardně úvěrovat. Modulární domy jsou navíc i vizuálně velmi atraktivní.

Jediné, co vás tak od modulárního domu dělí, je zajištění pozemku a výběr ideálního dodavatele. V tom vám může pomoci Firemniprofil.cz. Na jednom místě tam najdete firmy resp.potenciální dodavatele včetně jejich hodnocení. Mnohdy jsou profily a hodnocení doprovázené fotodokumentací, můžete si udělat přehled o dodávaném produktu či práci. Firemniprofil.cz třída přehledně podnikatele dle odvětví a na jednom místě pak komfortně naleznete i veškeré kontakty. Od začátku nové etapy bydlení tak budete doslova jen pár kliknutí.


Posted in Stavba.