serie_TOWER_foto_zdroj_Dreja

SKLO V KOUPELNĚ… NENÍ JEN ZRCADLO

serie_TOWER_foto_zdroj_Dreja…mohou za to vyspělé výrobní technologie a trendovost skleněného materiálu, které ho povýšily z čistě designové

ho prvku na praktický funkční skvost koupelny, a to i panelákového typu. Pojďte se spolu s námi podívat, kde všude lze sklo použít. Možná budete překvapeni z jeho variability…

PROČ SI SKLO DO KOUPLENY POŘÍDIT?

  • Praktické na údržbu: díky hladkému povrchu bez výstupků nebo spár odpadá jeho složité udržování. Obvykle postačí mýdlová voda, hadřík, nebo leštící přípravky na sklo.
  • Vyřeší nedostatek světla: sklo – celoskleněné dveře, umí řešit problémy s nedostatkem světla v koupelně bez oken, do které bez problému propustí světlo z druhé místnosti.
  • Nahradí dekoraci: sklo není je čiré – můžeme jej mnoha způsoby dekorovat. Ať už třeba pískováním, gravírováním nebo zalaminováním grafického motivu mezi dvě skla (Grafosklo). Originální skla s přehledem nahradí klasické dekorace, jejichž použití v koupelně, vzhledem k vlhku a měnícím se teplotám, je poměrně nehygienické.
  • Je bezpečné: Díky novým technologickým postupům – mluvíme o tzv. kalení nebo také tvrzení, dostává sklo daleko lepší pevnostní vlastnosti a spadá do kategorie skel bezpečnostních.
  • Snadno se kombinuje: sklo je designově čisté a nadčasové. Díky svému vzhledu se velmi snadno kombinuje s jakýmkoliv materiálem nebo barvou.
  • Zdravotně nezávadné: pokud máte doma alergika, oceníte, že sklo je antialergenní.

 

PŘÍKLADY VYUŽITÍ SKLA V KOUPELNĚ


1. Nábytkové plochy 

Drevojas_koupelnovy_nabytek_IMAGE_120_provedeni_KAMEN_foto_zdroj_DrevojasNejčastější variantou využití skla pro nábytek, jsou čelní plochy. „Mnozí se ptají, proč nábytek – třeba i ten koupelnový, opatřovat sklem? Odpověď je jednoduchá. Sklo může být nosičem grafického motivu, ale také LED diodového pásku – speciálně určeného do vlhkého prostředí.Opět jde o designové záležitosti, které rozzáří každou koupelnu,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu

Dřevojasu, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

 

TIP ODBORNÍKA:

„Alternativou skleněného obkladu může být povrch, který se čistotě skla lehce vyrovná. Koupelnová dvířka v provedení T.acrylic bílá vysoký lesk, třeba i doplněná o zajímavý grafický motiv Overface, jsou toho dokonalým příkladem,“ vysvětluje pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek.


Obklady stěn
 

 

Skleněný obklad může bez problému nahradit obklad keramický – nejčastěji využívaný v koupelně za zrcadlem, ve sprchovém koutu. „Pokud se rozhodnete pro využití obkladu z Grafoskla, pak můžete počítat s jeho naprosto bezproblémovou instalací. Kalené sklo pro upevnění na zeď je jednovrstvé s motivem a bezpečnostní folií a na zděný podklad (pokud máte pevný stávající keramický obklad, můžete Grafosklo instalovat i na něj) se uchycuje pomocí speciálního lepidla. Plochu, na kterou sklo budete chtít umístit, opatříte lepidlem, sklo k podkladu nalepíte a necháte dvacet čtyři hodin zatvrdnout. Pak je připraveno k používání,“ vysvětluje pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., z jejíž dílny Grafosklo pochází. Obklady z Grafoskla jsou tedy řešením nejen pro nové prostory, ale výborně se hodí zejména k rekonstrukci.

 

  1.  Sprchový kout

Pohráváte si s myšlenkou, že byste svou starou vanu nahradili překrásným sprchovým koutem? Pak určitě sáhněte po celoskleněném modelu. „Mnohokrát jsme se již setkali s přesvědčením, že skleněné prosklené sprchové kouty jsou velmi náročné na údržbu. Opak je ale pravdou. Naše kalená skla jsou opatřena speciální nano technologií. Jde o povrch anti calc, který zabraňuje tvorbě vodního kamene, srážení vody a páry a tedy vzniku nevzhledných kapek a map na skle,“ říká pan Petr Paksi z J.A.P. Pro maximální zachování intimity lze volit sklo v podobě Grafoskla  – s vnitřním grafickým motivem, satináto, pískované či barevně tónované či lakované sklo.

  1. Dveře

Proč si originálně neozvláštnit koupelnu něčím tak prostým jako jsou dveře. Pokud byste rádi zkusili něco výjimečného, můžete jít cestou prosklených nebo celoskleněných dveří. Kromě skleněných dveří otočných není vyloučená ani varianta dveří ze skla v provedení posuvném do stavebního pouzdra, nebo posuvném po stěně či zdiVýhodou posuvů je ušetření místa v interiéru, navíc jde o designový prvek, který interiér esteticky povýší. Potřebné soukromí zajistí dveře z Grafoskla, u kterých je možné zvolit naprosto neprůsvitný motiv, tuto potřebu taktéž zajistí dveře z pískovaného skla.


Vysoké požadavky na moderní dveře se odrážejí i na těch do koupelny. „Zákazníci si dnes už nepřejí, aby dveře uměly jen koupelnu uzavřít. Žádají si něco více, proto jsme se rozhodli splnit jejich očekávání a zařadit do naší nabídky speciální dveře VERTIGO VARIANT, které nabízí více než obyčejné dveře – mají na své ploše zabudované zrcadlo,“ vysvětlujepan Martin Dozrál a dodává: „Zrcadlová výplň může být doplněna například háčky různých velikostí. Jedná se o opravdu chytré řešení, které v koupelně šetří místo.“

TIP ODBORNÍKA

Společnost SOLODOOR uvedla na trh speciální modelovou řadu dveří RAINBOW, jejíž povrch je tvořen lakem, dokonale připomínajícím chladnou krásu skla. „Ten je nanášený v trojí vrstvě a v technologicky odpovídajícím provedení tak, aby byla pečlivě lakována nejen plocha dveřního křídla, ale i jeho hrany. Cílem je samozřejmě dveřní křídlo, odlehčeně řečeno, zalakovat tak, aby dovnitř dveřovky nevnikla žádná vlhkost a vnitřní dřevěná konstrukce tak neměla šanci nasát nežádoucí vodou,“ popisuje pan Martin Dozrál ze společnosti SOLODOOR, předního českého výrobce interiérových dveří a zárubní. Do malých bytů, kde je problém s místem lze také použít posuvné dveře do pouzdra. Jejich prosklená varianta nejen, že ušetří místo, ale také koupelnu prosvětlí. Navíc sklo satináto zajistí i potřebné soukromí.

Materiály byly připraveny ve spolupráci se společností J.A.P. www.sklo-jap.cz, Dřevojas, www.drevojas.cz, Trachea www.trachea.cz a SOLODOOR www.solodoor.cz.

 


Posted in Interier.