TE STAR

Tegalit STAR: spojení špičkové technologie i designu

Rovný profil, klasické zbarvení, čisté linie a geometrický vzhled plochy – to jsou vlastnosti, které stále více zákazníků upřednostňuje při volbě střešní krytiny. Příkladem zmíněných charakteristik, který navíc harmonicky ladí s moderním designem budov, zvýrazňuje konstrukční prvky ze skla a dřeva a je zároveň vhodný i pro moderní architekturu, je Tegalit Star – novinka od společnosti Bramac.

„Technologie Star představuje nejnovější trend ve výrobě střešních krytin. Taška Tegalit Star se vyznačují výrazně hladkým a atraktivním povrchem, který zvyšuje ochranou schopnost krytiny a její odolnost před extrémními vlivy počasí, jako je například krupobití,“ uvedl Ing. Vladimír Nováček, ředitel společnosti Bramac. Speciální, do povrchu integrované pigmenty, v případě tmavých odstínů, zajišťují odraz infračerveného záření a chrání tak střechu před přehřátím, což zákazníci ocení během horkých letních dní.

Podle Ing. Daniela Mareše je speciální hladký povrch také skvělou ochranou proti usazování nečistot, mechů a řas. „Většina jiných krytin na trhu dosahuje hladkého vzhledu pouze navýšením množství barvy na tašku. Naše technologie je jiná. Samotné tělo tašky je na povrchu při mikroskopickém zvětšení pórovité. Z tohoto důvodu na něj aplikujeme vrstvu jemnozrnného betonu, která zaplní všechny póry a tím zabezpečí lepší spojení další finální vrstvy k tělu tašky,“ vysvětlil Ing. Daniel Mareš, vedoucí technického oddělení společnosti Bramac s tím, že až na tento hladký podklad se poté nanese poslední barevná krycí vrstva s reflexní ochrannou úpravou Star. Velkou výhodou je pak optimalizace předního řezu tašky (tzv. paty tašky), kde je tato úprava díky nové technologii uplatněna.

www.bramac.cz

TE STAR


Posted in Stavba.