hydroponie

Hydroponie má stále své místo ve výzdobě interiérů

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotřebujete si moderně a originálně zkrášlit interiér bytu, domu, kanceláře? Jste alergik, nebo máte nějakého v domácnosti? Obojí vám pomůže vyřešit hydroponie. Díky tomuto způsobu pěstování rostlin bude prostředí vašeho bytu čisté a hygienické.

Hydroponie je pěstování květin bez půdy. Kořenový systém je fixovaný keramzitem a v dekorativním obalu je živný roztok, který vyživuje rostliny. Nepřítomnost organické složky v substrátu brání rozvoji plísní a mikroorganismů, které provází pěstování rostlin k klasických organických substrátech. Zároveň se zbavíte nepříjemného hmyzu, jehož vývojová stadia jsou také spojena s organickými složkami substrátů.

Optimální vláhové podmínky, stabilní přístup vzduchu ke kořenům i kontrolovaná výživa dává takovým rostlinám vyšší odolnost vůči ostatním negativním vlivům. Firma Matouš Hydroponie s.r.o. nabízí kompletní návrhy ozelenění, realizaci i údržbu pro konkrétní interiéry. V nabídce, kterou najdete na www.hydroponie.cz, je široký sortiment pokojových rostlin.

Jaký je postup pro vznik kvalitního návrhu a realizace ozelenění v interiéru? Nejprve si v interiéru zjistíme světelné podmínky na místech, kde májí být rostliny. Výběr rostlin vhodných pro dané podmínky a výběr nádob doplníme vizualizací do fotografií. Doporučíme nejvhodnější pěstební systém. Velmi oblíbené jsou v poslední době vertikální zahrady, nebo chcete-li “zelené stěny”.

 

Návrhem a realizací hydroponické výzdoby ovšem nabídka služeb Matouš Hydroponie nekončí. I po samotné instalaci zvolených květin a nádob se firma postará o následující údržbu a servis vč. zálivky. Zeleň do interiéru si můžeme pořídit na dlouhodobý pronájem květin. Zeleň v interiéru není jenom estetickým nebo designovým doplňkem. Existuje řada studií, které jednoznačně dokazují pozitivní vliv zeleně na prostředí, na čistotu vzduchu v interiéru. Kvalitní a zdravá zeleň na pracovišti má pozitivní vliv na produktivitu zaměstnanců. Ve vyspělých zemích jsou právě toto hlavní důvody pro ozelenění interiérů. Živé rostliny jsou proto nezbytnou součástí jak reprezentačních prostorů, tak pracovišť.

 


Posted in Interier.