Nastenna klimatizace Toshiba zdroj aircon

Jak klimatizace chrání zdraví

Klimatizaci používejte správně

Často se můžeme setkat s názorem, že bychom klimatizaci v žádném případě neměli používat, protože škodí zdraví. To ale není tak úplně pravda. Klimatizace sice může mít negativní dopad na zdravotní stav, ale pouze v případě, že je špatně používána. Nezapomeňte tedy, že klimatizace škodí zdraví pouze špatným používáním.

Jak tedy klimatizaci používat správně? Stačí, když si nebudete výrazně podchlazovat místnost. Rozdíl mezi vnitřní a vnější teplotou by neměl být vyšší než 6 °C. V opačném případě vám hrozí angína či jiné zdravotní problémy způsobené teplotními šoky na váš organismus. Dbejte také na to, abyste neseděli přímo pod zařízením, a tak na vás neproudil studený vzduch, a to zvláště, pokud přijdete rozhicovaní z venku.

Nastenna klimatizace Toshiba zdroj aircon

 

Při používání klimatizace je také důležitý pitný režim, ale ten byste měli v létě stejně dodržovat, ať již máte klimatizaci či nikoliv.

Pozitivní dopady klimatizace na lidský organismus

To jsme trochu odbočili a věnovali se negativnímu dopadu klimatizace na zdraví a jejímu správnému používání. Jaké jsou ale její pozitivní dopady na náš organismus? Ty souvisejí již se samotným účelem klimatizace, kterým je ochlazování vzduchu. Vysoká teplota se totiž může negativně podepsat na našem zdraví. Největší problémy mají kardiaci a lidé se špatným tlakem. Vlivem přehřívání organismu hrozí kolaps, vyčerpání, nespavost, psychické problémy, a také se zhoršují zánětlivé procesy v těle. Díky klimatizaci se těmto problémům dá předejít a vytvořit v prostorách příjemné podmínky během letních veder. Mimochodem, aby náš mozek správně fungovat, měli bychom mít v domovech do 25 °C.

S klimatizací se budete cítit zdravěji, budete mít energii, budete lépe spát a lépe vám to bude myslet během letních veder. A jako bonus pro vašeho zaměstnavatele: S KLIMATIZACÍ BUDE VYŠŠÍ VAŠE PRODUKTIVITA PRÁCE.

klimatizace_kancelář

 

K tomu všemu ještě klimatizace funguje jako čistička vzduchu. Ten zbavuje bakterií, nečistot a alergenů. Snižuje vlhkost, a tak zabraňuje vzniku nebezpečných plísní.

Jejích výhod je tedy mnoho, ale musíte ji správně používat, a také se o ni dobře starat. Nepodceňujte proto pravidelný servis. Uživatelská údržba z vaší strany by měla být pouze ve vyčištění filtrů ve vnitřních jednotkách. Kompletní servis, jako je kontrola motoru, ventilátoru a okruhu chladiva ale raději přenechejte odborníkovi, abyste svým špatným zásahem zařízení nepoškodili.

 


Posted in Interier, Stavba.