Připravte svoje obydlí na přicházející jaro

Připravte svoje obydlí na přicházející jaro. Poradíme vám, jak na to.

Připravte svoje obydlí na přicházející jaro

Jaro je po letošním konci zimy, který byl obzvláště mrazivý, mnohými již nedočkavě vyhlíženo. A není divu. Spolu s podzimem je totiž toto roční období právě to nejbarevnější. Jak ale stylově vyladit interiér tak, abychom kousek jara vpustili i k nám domů?

Pastelové barvy mají zelenou

Jistě jste se i vy nejednou rozplývali nad kvetoucí přírodou, která na jaře hraje všemi barvami. A není divu. Tyto barvy dokáží navodit optimistickou a příjemnou náladu. Zároveň je možné je všelijak kombinovat a pokud si tyto barvy vpustíte domů, poměrně jednoduše vytvoříte pozitivní atmosféru. Do jarních barev je tedy vhodné ladit například bytový textil, a to zejména přehozy přes sedací soupravy, závěsy či povlečení. Volte veselé pastelové barvy anebo vsaďte na klasické odstíny bílé. Ty interiér provzdušní a prosvětlí.

Kusové koberce pomohou dotvořit celkový dojem v interiéru

Vyplatí se pořídit i kusové koberce, které pomohou vyladit celkovou atmosféru místnosti. Kusové koberce naleznete například na e-shopu  Koberce Trend, mezinárodně působícího obchodního řetězce, který na území České republiky působí od roku 1996. Navštívit samozřejmě lze i jednu z prodejen, kterých je šedesát tři. Společnost Koberce Trend se však kromě prodeje koberců zaměřuje i na prodej PVC, laminátových podlah, vinylu, travních koberců, podlahových lišt a nejrůznějších bytových doplňků. V obchodě jsou zároveň přítomni vyškolení odborní poradci se kterými lze zkonzultovat požadavky a přání. Pomohou Vám s vhodným výběrem, co se vzhledu i kvality týče. O pokládku podlahy se také postarají profesionálové.

Jak na jarní dekorace

Co se jarních dekorací týče, inspiraci hledejte v přírodě a vydejte se na procházku nasbírat potřebný materiál. Udělat lze například aranžmá z jarních květin, ale i z nejrůznějších větviček, svěžích zelených lístků, rozkvétajících kočiček jívy nebo z kroucené vrby. Zapomenout zároveň nelze ani na dekorace velikonoční, tyto svátky se totiž letos slaví již na přelomu března a dubna.

Nezapomeňte na jarní úklid

Svou roli v jarním ladění interiéru hraje i tolik nenáviděný jarní úklid. Zkuste se na něj však dívat pozitivně a patřičně si ho užít. I to totiž lze. Zapojte do něj celou rodinu a uvidíte, že jej za pomoci ostatních zvládnete během jednoho dne. Doporučujeme začít ložnicí, pokračovat obývacím pokojem a kuchyní a skončit v koupelně a na toaletě. Spolu s obvyklým gruntováním se zároveň zbavte i zimní výbavy a dejte letošní zimě nadobro sbohem.


Posted in Interier.